* Expertblog | De energetische invloeden in een woning en/of werkplek.

Blogexpert: Nico Vlaar | Energetisch counselor en Leraar 

leefruimteEr zijn een aantal energetische aspecten die de kwaliteit van onze leef- en werkruimte beïnvloeden. Door ze te benoemen, te onderzoeken en te hanteren via een bepaald concept, is het heel goed mogelijk om de kwaliteit van onze leef-/werkruimte aanmerkelijk te verbeteren.

 

Het vertrekpunt hierbij is de z.g. Boviswaarde van de woning.

De Franse onderzoeker André Bovis hield zich in de jaren voor de tweede wereldoorlog bezig met de kwaliteitscontrole van voedingsmiddelen. Deze controles waren zeer arbeidsintensief en daarom zocht hij naar een methode waarmee hij sneller de vitaliteit en versheid van producten kon bepalen. Hij ging er daarbij van uit dat alle materie straling uitzendt.
bovisNa de tweede wereldoorlog werkte een leerling van Bovis, de natuurkundige Simonéton, deze methode verder uit. Hij gebruikte de Biometer op dezelfde wijze als Bovis en noemde de gemeten straling Boviswaarden, naar de uitvinder.

Deze Boviswaarde gebruiken we ook om, middels de pendel, de kwaliteit van een leef-/werkruimte te bepalen. Heeft de uitstraling van de woning een gezonde waarde?
Simonéton heeft vastgesteld dat een gezonde waarde boven de 6500 dient te zijn op de “meetlat” die hij hiervoor heeft ontworpen.

Wat zijn de invloeden op die gezonde waarde??

De geopatische belasting is hierbij een belangrijke invloed. Dit wordt veroorzaakt door de werking van aardstralen en wateraders. Vooral de kruisingen hiervan kunnen van grote invloed zijn.
Middels de pendel stellen we de geopatische belasting vast door een meting te doen op een schaal van 0 tot 10.
Daarna kunnen we meten hoe belastend het is voor de persoon (personen) die daar leeft (leven) of werkt (werken), daarbij maken we gebruik van dezelfde schaal van 0 tot 10.

Verder kunnen we vaststellen of één of meerdere van de kruisingen z.g. verticale poorten zijn. Een fenomeen wat niet vaak herkend wordt en waar ik zo’n 30 jaar geleden door een oude rot in het vak op gewezen werd, omdat er één in onze toenmalige woning aanwezig was. Hij heeft mij ook de grondbeginselen van dit werk meegegeven.

We woonden in een oude boerderij waar we een centrum voor bewustwording runden. Het bleek energetisch een bijzondere plek te zijn met alles er op en er aan wat je maar kunt bedenken. We hadden al een aantal “specialisten” in huis gehad, maar na enige tijd en een hoop guldens armer was het weer het oude liedje en soms nog erger. Tot bovengenoemde oude rot op onze weg kwam en mij aan het werk zette om het een en ander te herstellen. Wat de “specialisten” met allerlei voorwerpen meende te kunnen bereiken, leerde hij mij het herstel via de “geest” te realiseren.

Door de jaren heen heb ik het ontstoren verder op mijn manier ontwikkeld en is het na ± 30 jaar voor mij mogelijk om op afstand dit werk te doen. Een plattegrond van de woning en de namen van de bewoners in de woning is voor mij voldoende om de woning “op te lichten”. Met dank aan de oude rot (Oege Kleine) die al snel een vriend van ons werd.

Maar wat is het dan met die verticale poort? 

Door deze verticale poorten kunnen entiteiten de woning binnen komen. Deze kun je natuurlijk naar het bewustzijn van Onvoorwaardelijke Liefde begeleiden, maar de volgende dag kun je er zomaar weer een aantal “op de koffie” hebben.
Het is dus van groot belang om zo’n poort te “sluiten”. Doe je dat niet, dan is de situatie zo dat je blijft dweilen met de kraan open. Om een poort en alle andere kruisingen te sluiten maken we gebruik van het pentagram. Energetisch een heel krachtig symbool voor dit doel.

Over entiteiten zal ik t.z.t. een aparte blog schrijven. Hier zijn veel misverstanden over en ik wil daar graag uitgebreid op in gaan. De volgende blog ga ik verder met de andere invloeden op die gezonde waarde van de woning.

huisfijnWil je nu gelijk al informatie over jouw woning/werkplek?

Stuur onderstaand een bericht met jouw gegevens (dit kan in eerste instantie zonder plattegrond) en ik kan je dan een algemene indicatie geven.

 

[contact-form to=’mail@lichtwerkplaats.nl’ subject=’Energetische reiniging woon/werkplek Nico Vlaar’][contact-field label=’Name’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Comment’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Je reactie is welkom!

Als je wilt reageren of je hebt vragen over dit blog, dan kun je hieronder je reactie achterlaten. En voel je natuurlijk vrij om dit artikel door te sturen naar geïnteresseerde vrienden.

 

Interessant en Inspirerend