* Expertblog | Een onderdeel van de energie stroom in een gezin. deel II

Blogexpert: Nico Vlaar | Energetisch counselor en Leraar 

Zodra er een foetus is ontstaan komt er energetisch een verbinding met het basis chakra van de drager, de moeder.

verbindingfoetusZij is de eerste aangewezen persoon om de informatie op dit niveau – hoe ga ik om met de “avonturen” die ik hier op aarde ga beleven – vanuit haar werkelijkheid over te dragen.

Later komt daar meestal ook de verbinding met de vader of eventuele andere opvoeders bij. Deze verbinding(en) is (zijn) voor ieder kind van groot belang.  

 

Maar wat gebeurd er als het kind volwassen is geworden?

Door de energie uitwisseling op dit basis niveau ontstaat er vaak een wederzijds gevoel van “nodig hebben” met de bijbehorende angst energie. Het gevolg is dan dat het vaak heel lastig is om elkaar los te laten en de vrijheid te geven die volgens mij voor ieder mens gewenst is. Dit zou moeten gebeuren als het kind volwassen is geworden.

Wat als een verbinding is begonnen, is een gebondenheid geworden, waarin het vertrouwen vaak ver te zoeken is die in een verbinding op een natuurlijke wijze aanwezig is.

inverbindingIn mijn praktijk zie ik dan ook vaak deze gebondenheid nog werkzaam tot op hele late leeftijd. Daar komt bij dat ouders en kind elkaar enorm spiegelen. Als daarbij minder prettige eigenschappen gespiegeld worden, kunnen er wederzijdse afwijzingen ontstaan van die eigenschappen.

In de verbinding zie je dan ook een energetische “vervuiling” ontstaan die uiteindelijk een behoorlijke verdichting kunnen veroorzaken met als gevolg de nodige spanning in de relatie.


Nieuwsgierig hoe het bij jou is gesteld?

  • Stel die verbinding voor als een energiekoord die aanwezig is in jouw basis chakra (zit tegen je stuitje aan) en in het basis chakra van b.v. je moeder of van jouw kind.
  • Vanuit je Bron-bewustzijn stem je af op het eventuele koord en neem je waar hoe jij dat koord ervaart. Is de energie helder? Is het koord nog echt nodig?
  • Vanuit je Bron-bewustzijn kun je dan besluiten om de energie in het koord schoon en helder te maken en/of je kunt besluiten het koord aan beide zijden los te koppelen en aan het universum aan te bieden en het daarmee in z’n geheel laten transformeren.

Je reactie is welkom

Als je wilt reageren of je hebt vragen over dit blog, dan kun je hieronder je reactie achterlaten. En voel je natuurlijk vrij om dit artikel door te sturen naar geïnteresseerde vrienden.

Wil je informatie over een consult en wat dit je kan brengen? Neem dan contact met ons op!

[contact-form to=’mail@lichtwerkplaats.nl’ subject=’Informatie over consult met Nico Vlaar’][contact-field label=’Name’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Comment’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Interessant en Inspirerend