** Expertblog | Her-inneren

1537858_667427769986534_747560010_o-2Gesprek met een jongvolwassene die even verdwaald lijkt te zijn geraakt in zijn eigen projecties. “Je weet wie je werkelijk bent,” zeg ik tegen hem. “Daar hebben we het al vaker over gehad. Jouw prachtige kern achter de verhalen. Die je kunt voelen als je de verhalen even loslaat of niet zo serieus meer neemt.” Hij knikt: “maar af en toe moet ik er gewoon weer aan herinnerd worden.” Dat snap ik. Het is ook zo makkelijk om te geloven in alles wat je dagelijks wordt voorgehouden in je (studenten)leven. Meegesleurd worden in de verhalen van stress en toekomst en punten en eisen en drama en tekort lijkt onvermijdelijk.

Je moet sterk in je schoenen staan wil je niet beïnvloed worden door alles wat we als ‘normaal’ zijn gaan beschouwen. Door reclames en docenten en media en ouders en medestudenten die je voorhouden dat het beter wordt als….je die punten eenmaal binnen hebt. Wanneer de vakantie is aangebroken. Als je haar in model zit volgens de laatste mode. Wanneer je een nieuwe gadget in je bezit hebt. Als je die felbegeerde stageplaats mag bezetten of die titel in de wacht hebt gesleept. Zodra je een goede baan hebt met dito salaris. Ik kan me goed voorstellen dat de voortdurende belofte van je beter voelen in de toekomst uitnodigt tot het werken daaraan. In plaats van je in het NU te richten op wie je werkelijk bent. Die prachtige kern. Je rijke innerlijk.

Toch is dát waar al je inspiratie vandaan komt. Dáár zit de rust waarmee je moeiteloos werkt aan wat dan ook. De meest geniale ideeën liggen er voor het oprapen. Het heeft niets nodig van de buitenwereld om ok te zijn en toch komt er van alles in beweging vanuit die kern. Zonder de angst om niet aan een eis of voorwaarde te voldoen. Levend vanuit die kern kun je veel vrijer en natuurlijker bewegen als mens. Hij stapt opgelucht de deur weer uit. Hij heeft weer even gevoeld wie hij werkelijk is.

Angela Mastwijk / Zonzekerheid

(Franz Kafka)

Je hoeft je kamer niet uit.
Blijf aan je tafel zitten en luister.
Nee, je hoeft niet eens te luisteren, alleen wachten is al genoeg.
Nee je hoeft niet te wachten,
je moet alleen maar leren om stil en rustig te zijn,
zonder behoefte aan de drukte van anderen.
Het leven zal zich zo maar aanbieden, om zich te laten ontdekken.
Het leven kan niet anders, het zal in pure verrukking
aan je voeten liggen te rollen.

 

angelaAngela Mastwijk is reizend schrijver/3P-facilitator/ serveert hier een heldere kijk op de wereld in hapklare brokken. Ze is verbonden aan de Lichtwerkplaats als expert, geeft prachtige workshop op hun lokatie en portugal en neemt je graag mee naar een nieuwe blik op jezelf met Zonzekerheid.

zonzekerheid.nl

Interessant en Inspirerend