** Expertblog | Het middel is vaak erger dan de kwaal | Zonzekerheid

zonzekerheidHet zelfhelend vermogen van het lichaam is groot. Daar kunnen we dan ook een diep vertrouwen in hebben.

Als er eens een ongemak(je) ontstaat, biedt de natuur waar we onderdeel van zijn vaak eenvoudige en doeltreffende hulpmiddelen. Zo sprak ik laatst iemand die last had van een kleine ontsteking.
Een paar keer in de soda weken zou het vanzelf oplossen. De huisarts die geconsulteerd werd, schreef echter een sterker middel voor. Dat kleurde niet alleen de huid rondom de ontsteking pikzwart, maar beschadigde ook een meubelstuk en een paar vingers, na wat knoeien. Van de regen in de drup. De ontsteking verdween ook. Misschien meer ondanks dan dankzij de behandeling.

Hetzelfde gebeurt vaak met geestelijke ongemakken. Ook daar speelt een zelfcorrigerend mechanisme dat in de stilte van het niets doen vanzelf zijn werk doet. Ook hier zorgen het graven in de geest, medicatie en ‘nieuwe, verbeterde’ remedies vaak voor meer denken en dus meer verwarring en ongemak.

Zonzekerheid | Rob en  Angela
Zonzekerheid

Expert Angela Mastwijk, Zonzekerheid Ze schrijft, is 3 Priniciples Coach en nog veel meer dan dat… Lees verder over Zonzekerheid en ontmoet Angela en Rob op 8 september a.s. tijdens de Belicht-je-kracht avond of op 20 september tijdens de Verdiepende Themadag.

Interessant en Inspirerend