** Expertblog | Meenemen? Achterlaten!

zonzekerloslaten‘Wat nemen mensen mee naar huis van jullie workshop of lezing?’ Een legitieme vraag. En natuurlijk kan ik antwoorden met ‘ontspanning’ of ‘een andere kijk op de wereld’ en dat is fijn en ook waar. Als ik echter dieper kijk, weet ik dat er niets meegenomen wordt, maar juist wat achtergelaten. We hebben als moderne mens blijkbaar de diepe overtuiging dat we niet goed genoeg zijn; dat we van alles moeten aan- en bijleren om beter te worden in dit spel dat leven heet. ‘Werken aan jezelf’ lijkt de opdracht te zijn voor degenen die beseffen dat het materiële niet oplevert waar men naar verlangt (rust, evenwicht, inspiratie enzovoorts). Maar wie jij werkelijk bent, achter die bedachte verhaaltjes, heeft geen opknapbeurt nodig. Die is al perfect. Het is een schitterende diamant die klaar ligt om ontdaan te worden van veel lagen troep.

De verhaaltjes doorprikken; dat is misschien wat er gebeurt. Die laat je achter, als je wilt tenminste. Er wordt een begin gemaakt met het ontrafelen van het net met concepten dat je over jezelf heen gegooid hebt. Waarin je verstrikt bent geraakt. Zo ga je een stukje lichter naar huis.

(Nou ja..Misschien wil je een boek meenemen, om nog eens rustig na te lezen hoe het ook alweer zat.. :-))

 

angelaAngela Mastwijk is reizend schrijver/3P-facilitator/ serveert hier een heldere kijk op de wereld in hapklare brokken. Ze is verbonden aan de Lichtwerkplaats als expert, geeft prachtige workshop op hun lokatie en portugal en neemt je graag mee naar een nieuwe blik op jezelf met Zonzekerheid.

www.zonzekerheid.nl

Interessant en Inspirerend