* Expertblog | Waarom zouden we ons gronden?

Blogexpert: Nico Vlaar | Energetisch counselor en Leraar 

Gronden is een bewuste keus, die je eigenlijk pas kunt maken als je inzichten hebt over het hele “plaatje” dat onze dimensie is. Als we over gronden praten, dan komen er al heel gauw allerlei vragen boven drijven – Wat zijn we hier eigenlijk aan het doen? 

voetWaarom zou ik me gronden?

Ik ben liever in het licht. Het is hier op aarde maar een zooitje. Kijk maar om je heen hoe we met onze medemensen omgaan, hoe we de aarde naar de filistijnen brengen.

Ik wil me best met Moeder Aarde verbinden, maar niet met de maatschappij die zich er op bevindt, waar ik “helaas” deel van uit maak. De natuur? Prima, maar niet al die machtspelletjes en al die andere soorten emoties die onderling werkzaam zijn.

Als we ons met gronding bezig houden doen we dat meestal onbewust vanuit de bovenstaande motieven. We creëren dan vanuit een afgescheiden bewustzijn.

Als kind met een katholieke opvoeding werd ik al geconfronteerd met de vraag – “Waartoe zijn wij op aarde”? Zij hadden daar een pasklaar antwoord voor – “Om God te dienen”. Ik snapte er niets van – Hoe kun je nu iemand dienen die je helemaal niet kent? Hij zit daar maar ergens in het universum op zijn stoel (zo werd het altijd afgebeeld). Hoe moet ik dat doen?

Jaren geleden hoorde ik de volgende uitspraak – “God heeft de wereld geschapen om zich zelf te kunnen waarnemen”. Vind ik nog steeds prachtig uitgedrukt. Langzaam maar zeker drong het tot me door dat we God zijn. Zoals ik dat nu zeg – We zijn creaties uit de oceaan van Onvoorwaardelijke Liefde.

aardenWat heeft dat met gronden te maken? 

Er is door ons (God) vanuit die oceaan van Onvoorwaardelijke Liefde een dimensie geschapen, waarin dualiteit de werkelijkheid is en waarin ons bewustzijn steeds dieper in verzeild is geraakt. We hebben ons door al die eeuwen heen geïdentificeerd met heel veel aspecten van die dualiteit. We zijn goed of slecht – wit of zwart – vrouw of man – verdrietig of boos we hebben lief of we haten en ga zo maar door. We hebben heel veel identiteiten aangenomen en menen dat die de waarheid zijn.

Het zijn allemaal werkelijkheden en door die identificatie zijn we vergeten wie we werkelijk zijn nl. GOD/ Onvoorwaardelijke Liefde. Als ik een emmer water uit de oceaan neem, dan bevindt zich de informatie van de hele oceaan zich in dat water. Zo is het ook met God.

Als we ons gronden vanuit het BewustZijn van Onvoorwaardelijke Liefde zeggen we JA tegen het hele “plaatje” (Moeder Aarde met alles wat er op verschijnt en plaatsvindt).

Dit is een geweldige uitdaging voor ieder mens, want als we ons gronden vanuit het bovenstaande BewustZijn komen we al die vormen van de dualiteit in ons zelf tegen en worden we uitgedaagd om die te ervaren. Ik vind dit lang niet altijd even eenvoudig, maar merk dat de bovenstaande inzichten mij steeds weer helpen om mij met het hele “plaatje” de verbinding met Moeder Aarde te bekrachtigen.

Door de jaren heen heb ik voor mezelf een antwoord gevonden op de vraag van vroeger “Waartoe zijn wij op Aarde?’ Om te ervaren, te ervaren en nog eens te ervaren en daarbij de grootste les: te leren om alle ervaringen ook weer los te laten.

Een hele klus!!!!

nicovlaarWorkshop Gronding!! op vrijdag 10 jan 2014

Vrijdag 10 januari 2014 van 20.00 – 22.00 uur. De gronding vanuit je basis chakra is een heel interessant gegeven om te onderzoeken. Dit kan op deze avond. Meer lezen en aanmelden kan hier >>>

 

Je reactie is welkom!

Als je wilt reageren of je hebt vragen over dit blog, dan kun je hieronder je reactie achterlaten. En voel je natuurlijk vrij om dit artikel door te sturen naar geïnteresseerde vrienden.

[contact-form to=’mail@lichtwerkplaats.nl’ subject=’informatie over nico vlaar en de workshop gronding’][contact-field label=’Name’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Comment’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

Interessant en Inspirerend