Expertblog | Zin in nieuw?

Door blogexpert Joyce Lakwijk | Verandercoach

In een droom word ik verliefd op een mooi meisje. Ons contact is vederlicht en speels. Ze neemt me mee en we doen dingen die me uittillen boven mezelf: samen springen we vlak voor een tram langs, ik kom in mijn eigen huis dat een museum vol creatie blijkt te zijn…

voornemens644

Dit soort beelden brengen je naar herinneringen van verliefdheid, waarbij elk moment met de ander uniek en nieuw is. Je voelt je mooi en jonger. Geliefd. Je geeft het beste van jezelf. Gevoelens waarnaar je kunt terug verlangen als de sleur van alledag en de drukte van werk zich opdringt. Weg zwijmelen is fijn, alleen is de realiteit waarin je terugkeert meestal meer dan robuust. Het werk vervult niet; je wilt eigenlijk zelf aan het roer staan. Of, je leven gaat zijn gangetje, maar je kunt niet meer heen om de drang van je hobby je werk te maken, een boek te schrijven, een reis te maken, etc. 

Als je kijkt naar wat je tegenhoudt om je wens werkelijkheid te maken, krijg je zicht op belemmerende patronen. Patronen die zorgen dat er energie verdwijnt. Vaak is vermoeidheid een signaal van het tegenhouden van ontwikkeling. Een voorbeeld: Het verlangen om voor jezelf te beginnen kan je weerstaan door de gedachte dat dit niet genoeg geld zal opleveren. “Vooral in deze tijden van crisis…” Als je binnen een half jaar je volledige inkomen uit je nieuwe bedrijf wilt halen, leg je de lat erg hoog. Als je daarentegen begint met een middag per week vrij te maken voor jouw idee, zal er ruimte komen voor creativiteit en ondernemerschap. Je zult merken dat zo’n stapje nieuwe energie vrijmaakt en vertrouwen geeft in je eigen kunnen. Je potentie is groter dan je denkt!

goede-voornemens470Zin in nieuw gekregen?

Voeg in 2014, het moment van goede voornemens, de daad bij het woord. Laat je verrassen door wat er gebeurt als jij jouw ontwikkeling voorop stelt. Word weer verliefd. Niet op een ander, maar op dat wat zich zo graag via jou wil uitdrukken. Wat houdt je tegen?

 

Joyce-websiteWorkshop Verandering begint bij de eerste stap 

Maandag 13 en 27 januari 19.00 – 21.30 uur, 2 avonden om je verlangen concreet te maken.

Een nieuw jaar, een nieuwe kans om je wens eindelijk werkelijkheid te laten worden. Alleen, waar begin je, wat doe je met al die beren op je pad? Met andere woorden: hoe zet je die eerste stap? Lees er hier meer over! >>>

Interessant en Inspirerend