Oefening | Hoe vind jij jezelf?

Het is weer vrijdag! Het weekend staat voor de deur. Tijd voor jezelf… Vandaag hebben we weer een oefening: Hoe vind jij jezelf?

1. Ga een week lang heel bewust ja en nee zeggen als mensen wat aan je vragen.
Voel waarom je Ja of Nee zegt en voel of het wel of geen eigen keuze is geweest. Wees er serieus in en probeer zoveel mogelijk te te antwoorden vanuit je eigen keuze. Volledig vanuit je eigen hart.

2. Schrijf deze momenten op.

3. Bekijk een dag,van begin tot het eind. Schrijf gedurende de dag op wanneer je een keuze hebt gemaakt, op welk vlak dan ook.Van ontbijt tot de kleur van je sokken. Wees bewust van alle keuzes op een dag en kijk of het echt jouw keuzes zijn geweest helemaal van jezelf.

4. Verander gericht minimaal drie dingen in je dag of week.Gewoon om te ervaren hoe het voelt. Zeg tegen twee dingen vanuit je hart ‘ja’ en ga ze doen. Zeg tegen één ding néé terwijl je graag ‘ja’ had willen zeggen.Voel wat dat met je doet. Zet het weer terug naar ‘ja’ zodra je hebt gevoeld wat het met je doet als je kiest voor iets wat niet bij je past.

Maak er steeds meer een gewoonte van om bewust te kiezen een grotere rol in je dagelijkse bestaan te geven. Ook bij minder leuke voorvallen bij jezelf blijven en kiezen voor wat jij wilt. Daar sta je voor, dat vormt je als persoon en maakt je sterker.Je leert jezelf steeds beter kennen, omdat je handelt vanuit jezelf en niet vanuit de wensen van een ander.

 

lwp_bjk28april_powerofukopieKom je zelf vinden tijdens de Belicht-je-kracht bijeenkomst op maandag 12 mei a.s. Maak kennis met Stressreductie die eindelijk werkt! en coaches waar je terecht kunt met je vragen zoals wandelcoaching en energetische coaching.

Centrum Zutphen | maandag 12 mei 19.30 uur | € 20,00 incl. koffie en thee

Bestel hier je kaartjes: deelnemen

Bron: Hoe vind jij Jezelf, Diana van Beaumont

Interessant en Inspirerend