** Oefening | Vrijdagmiddag oefening: over Energiestroom

Deze oefening is bedoeld om de energiestroom door het lichaam te verhogen. Het zijn voornamelijk stretch oefeningen voor de acupunctuur-meridianen en de ruggengraat.

Omdat deze set oefeningen gemakkelijk om te doen is en niet veel tijd kost, is die ideaal om de dag mee te beginnen. Als je niet gewend bent aan het doen van oefeningen ’s ochtends, zul je merken dat je er beter wakker door wordt dan van een kop koffie. Het maakt dat je je helderder en kalmer voelt, en beter in staat om met uitdagingen om te gaan.

Voor de oefening geldt: houdt je lichaam zo ontspannen mogelijk, en adem vanuit je buik. Doe ze voor de linker- en de rechterkant van je lichaam.

Flexibiliteitsoefening voor de voeten:
Deze oefening maakt je spieren ontspannen en soepel, omdat diverse acupunctuurpunten die dat effect hebben gestimuleerd worden. Omdat de rest van de oefeningen soepeler gaan als de spieren in een betere conditie zijn, is dit een uitstekende om mee te beginnen.

Doe deze oefening terwijl je op iets laags zit, bijvoorbeeld de rand van een bed.

1. Plaats het onderste deel van je linkerbeen op de andere knie. Houdt deze met je linkerhand vast door deze op de enkel te plaatsen, met de duim over de achillespees. (Druk niet met de duim in de ruimte tussen pees en enkel.) Houdt de zool van je voet met je rechterhand vast door deze over de bal van de voet te plaatsen. Draai nu de voet met je rechterhand zo’n 20 keer. Draai beide kanten op en houdt je voet ontspannen.

2. Houdt je linkervoet vast met je linkerhand erbovenop. Houdt alle tenen vast met je rechterhand, door de vingers erbovenop te plaatsen, de duim om de grote teen heen, en het bovenste deel van de handpalm onder de tenen. Draai de tenen, in beide richtingen, zo’n 20 keer. Houdt de voet weer ontspannen. Herhaal met de rechtervoet.

Fijn weekend!

Bron: Geïnspireerd door Eclectic Energies

Interessant en Inspirerend