Ouders en voorouders en de bijbehorende energetische stromingen

Blogexpert: Nico Vlaar | Energetisch counselor en Leraar 

 

Als energetisch counselor ontmoet ik veel informatie (= energie) van ouders en voorouders in het energieveld van de cliënt. Dit is vrij logisch want we zijn hier op de aarde o.a. een “product” van onze ouders en voorouders. Op het moment dat de foetus gecreëerd is, is er een stroom van informatie van wat men in het algemeen aanneemt, 8 tot 9 generaties doorgegeven aan het nieuwe leven dat zich in de baarmoeder ontwikkelt.

In de sessies die ik begeleidt vraag ik dan ook vaak om even stil te blijven staan, niet bij “wie je bent”, maar bij “wat je bent”.

We zijn we een zeer complexe creatie van drie verschillende informatiestromen.
Te weten 8 à 9 generaties informatie van moeders kant, 8 à 9 generaties informatie van vaders kant en een rugzak vol met informatie die de spirit met zich meeneemt vanuit ervaringen van vorige levens. Vorige levens zijn voor mij overigens een concept om met die informatie om te kunnen gaan.

Vanaf het allereerste moment wordt deze informatie door de buitenwereld gespiegeld en ontwikkelt de persoonlijkheid zich. De mens die we nu zijn heeft zich langs deze stroom van het leven hier op aarde ontwikkeld en is uniek. Er is op de hele aarde geen tweede zoals jij en ik zijn.

Wat betekend dit alles in energetisch opzicht?
Als wij onze ouders afwijzen of heel veel problemen met hen hebben, dan wijzen we eigenlijk een deel van onszelf af. Er wordt informatie gespiegeld die wij niet onder ogen willen zien, die wij niet willen ervaren. Wat wij erven zijn niet alleen de fysieke aspecten, maar ook de emotionele en psychische aspecten van onze ouders en voorouders.

Het is een uitdaging voor ieder mens om zich dat te realiseren en terug te keren naar de waarheid in zich zelf (= BRON-bewustzijn) en vandaar uit iedere werkelijkheid die zich in het leven aandient waar te nemen. Dit wil niet zeggen dat je het er mee eens hoeft te zijn. Natuurlijk hebben we meningen over heel veel zaken, maar het gaat er om ons niet te identificeren met die meningen.

In de werkelijkheid van deze dimensie, die bestaat bij de gratie van tegenstellingen (yin/yang), zijn we op veel niveaus gevangenen geworden van de verdichting, waarin het bewustzijn terecht is gekomen. Je kunt zeggen dat er een hele lage frequentie (een slaaptoestand) in het bewustzijn zijn intrede heeft gedaan. Denk b.v. aan emoties die in ons systeem vast zijn gaan zitten of aan vergaarde kennis die we als waarheid hebben aangenomen, zoals: het is wetenschappelijk bewezen dat….. Ons BRON-bewustzijn is dan als het ware ondergesneeuwd.

stamboom2Je moederlijn met al haar voorouders, een veld vol…
Stel je nu eens voor dat je moeder voor je staat en dat achter haar al haar voorouders tevoorschijn komen, dat is een voetbalveld vol met mensen en spirits!
Probeer je nu voor te stellen wat deze mensen allemaal ervaren hebben in hun levens. Hoeveel geheimen? Hoeveel geblokte emoties? Hoeveel macht en onmacht? Hoeveel overleven? Voor mij is compassie dan zeker op zijn plaats.

Stem dan nu af op je BRON bewustzijn. Verbind je dan bewust met de hele groep en laat je ermee versmelten. Ervaar wat het met je doet.

  • Is het zwaar of is het licht? Wordt je er vrolijk van of juist depressief?
  • Hoe “verdicht” is de energie die een deel van jouw informatiestroom is?
  • Kunnen we vanuit ons BRON-bewustzijn de frequentie van al die energie omhoog brengen?
  • Een wake-up call voor je moeder en haar voorouders (en dus ook voor jezelf) realiseren?

Ja dat kan! Het werkt als een steen in het water en als jij kinderen hebt, werkt het ook naar hen door. Je kunt hetzelfde ook met je vader doen en je zult ontdekken dat je heel andere energieën ervaart.

Nog meer hierover in een volgend blog.

Je reactie is welkom

Als je wilt reageren of je hebt vragen over dit blog, dan kun je hieronder je reactie achterlaten. En voel je natuurlijk vrij om dit artikel door te sturen naar geïnteresseerde vrienden.

Wil je informatie over een consult en wat dit je kan brengen? Neem dan contact met ons op, via mail@lichtwerkplaats.nl

Interessant en Inspirerend