Zet het deurtje van de gouden vogelkooi maar open!

Soms kan het gevoel je bekruipen dat je beste vriend(in) je niet meer aardig zou vinden als ze dat ene dingetje van je zou weten. Of zou je businesspartner misschien niet meer met je samen willen werken als je zou vertellen wat er voor jou nog meer meespeelt. Je voelt je schuldig of eigenlijk stijgt het schaamrood je een beetje naar de kaken als je aan ‘dat ene dingetje’ denkt dat je liever in je catacomben verborgen houdt. Of dat nu iets in je prive of  je werkleven is.

En toch… waarschijnlijk is het helemaal niet zo erg, dat ‘dingetje’. Houd je jezelf in een gouden kooi waar je je safe & sound in waant; ‘niets aan de hand’. Behalve dat ongemakkelijke gevoel ergens ver op de achtergrond. Ik zeg: kom vlieg je zogenaamde gouden kooi uit en bevrijd je zelf – leg op tafel wat je in je catacombe verborgen houdt – deel het me degene die heel dichtbij je staat. Dan vlieg je uit… voel je je vrij!

Ik liet me inspireren door Tom Lescher: Wanneer ik uitspreek dat wat onbesproken bleef, heb ik de realisatie dat ik meer ben dan ik dacht. Ik Ben en wanneer ik win en verlies telkens weer en weer; in mijn hart weet ik dat liefde aan het eind van het liedje altijd wint.

 

 

Interessant en Inspirerend